Кои са любимите сухи мезета за вино на българина?

Кои са любимите сухи мезета за вино на българина?

Всяка традиционна празнична трапеза у нас, се свързва с добри приятели, пивко вино и изобилие от неустоимо вкусни месни деликатеси. А представата за наистина хубава семейна вечеря, включва обичайния завършек с ароматни сухи мезета, приготвени по майсторски рецепти и нарязани на тънки филии. Приготвянето им е залегнало в българската кухня от стари времена и се запазва с поколенията, като във всеки хранителен магазин вече се предлага богат избор на луканки, суджук, пастърми и салами. Вижте и кои са най-обичаните мезета за вино:

Луканка

Безспорно тя е най-големият деликатес за всеки българин. Луканката има изразен сочен вкус на свинско и говеждо месо, наситен червено-кафяв цвят и е с характерна продълговата форма. Майсторите използват основни подправки като сол, черен пипер, кимион и сланина, а отвън е равномерно покрита с бяла благородна плесен. Зрее около 20-30 дни при определени температурни условия и влажност на въздуха, като периодично се пресова, за да придобие типичния си сплескан вид.

Суджук

Той е вторият най-любим български сух деликатес, който често присъства на масата и е прославил страната ни в чужбина. Суджукът се приготвя от кълцано свинско и телешко месо и е в правилна продълговата форма, извита като подкова. Уникалният му вкус се дължи на качественото месо, в комбинация с подправки като кимион, сминдух, чубрица, черен пипер, сол, захар и други. Тънкостта за отличен суджук е в неговото сушене. То трябва да се прави на сух и студен въздух със слаби въздушни течения през зимните месеци.

Пастърма

Пастърмите също са едни от най-тачените мезета в ежедневието на българите. Обичайно се правят от телешко, свинско, овче или козе месо, което се осолява и изсушава, окачено на проветриво място. Характерно е използването на различни подправки като чубрица, кориандър, чимен, кимион, червен пипер, сол и чесън. Кайзер пастърмата е вид, при който месото допълнително се овалва в букет от подправки.

Салами

Разбира се, саламите заемат основно място на трапезата в ежедневието ни, като най-често и с удоволствие си ги хапваме на закуска. Понякога се използват като добавка към някоя засукана рецепта, или се комбинират с други мезета за вино след вечеря.

Редовната консумация на сухи деликатеси кара все повече хора да се замислят за качеството на техния състав и да правят внимателен избор в магазина. Един от производителите, на които спокойно можете да се доверите, е Боримес ООД, гр. Русе.

Фирмата разполага с модерно оборудван цех за преработка и опитни специалисти, овладели тайните на майсторските рецепти за производството на сухи мезета. Техните луканки, суджуци, бабеци, пастърми и салами са с несравним вкус, защото в тях са вложени само висококачествени меса по изпитана технология и при спазване на строги изисквания. Боримес е доказана марка, защото използва пресни и чисти меса от здрави животни, които са сортирани, обезжилени и узрели първоначално преди обработка, както и повторно след приготвяне на пълнежната смес.

Процесите на сушене и зреене вече не зависят толкова от климата, защото се извършват в съвременни климатизирани сушилни. За добрия вкус и аромат на деликатесите, е важно да се запази специфичната микрофлора в помещението, което фирмата стриктно спазва.

Търсете продуктите и сухите деликатеси с марка Боримес, за да подарите на цялото семейство и приятелите край масата истинска наслада за небцето с вкус, в който всички ще се влюбят.

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

Заведение с вкусна кухня в Кюстендил...

Friends Bar&Grill се намира в град Кюстендил и предлага на своите клиенти уютна об...

thumbnail
hover

Вкусна храна, уютна обстановка и музика...

Търсите заведение с жива музика и вкусна кухня в град Габрово! Изберете меха...

thumbnail
hover

Вкусна храна и отлично обслужване в...

Бар и Грил Естел се намира в столичния квартал Горубляне и предлага на своит...

Остави коментар